NAD veya “Nikotinamid Adenin Dinükleotit”; vücudumuzdaki hücrelerin enerjiyi üretmesine yardımcı olan, vücuttaki metabolik süreçleri destekleyerek yaşlanma etkilerini yavaşlatan ve enerji seviyesini artırmaya yardımcı bir enzimdir.
Oksijen ve glikoz eksikliği gibi NAD eksikliği de hücreyi ölüme götürür. Yiyeceklerden aldığımız enerjiyi hücresel enerjiye dönüştürerek yapar. Laboratuvar tarafından üretilen NAD’ın hastalara doktor tarafından verilmesi birçok hastalığın tedavisine destek için umut olmuştur. Hücre enerji düzeyini arttırarak hücrenin hastalığa karşı direncini arttırır. Vücudumuzun savunma mekanizmasını olabildiğince arttırır.
NAD seviyelerinin artırılmasının sağlıklı uzun ömürlülüğü iyileştirdiği gösterilmiştir. Hücresel yaşlanma seviyelerini düşürmek, iltihaplanmayı ve yaşa bağlı birçok hastalığa yakalanma olasılığını azaltmaya yardımcı olabilir.
1.) Epigenetik değişiklik Çalışmalar, NAD seviyelerinin yükseltilmesinin Telom uzunluğunu arttırabileceğini göstermiştir. NAD, gen ekspresyonunun düzenlenmesinde yer alan birçok proteinin işlevleri için de gereklidir.
2) Proteostaz kaybı Proteostaz, bir hücrenin kararlı, işleyen proteinler üretme yeteneğidir.
3) Mitokondriyal Disfonksiyon Mitokondri, Krebs döngüsü ve oksidatif fosforilasyon yoluyla ATP molekülü şeklinde enerji üretir. Bu süreçlere solunum denir ve hücreye zarar verebilecek serbest radikaller üretir. Yaşlandıkça mitokondrilerimiz daha az ATP ve daha fazla serbest radikal üreterek işlevsiz hale gelir.
4) Yaşlılık Yaşlanmış hücreler, bölünmeyi durduran ve normal şekilde çalışmayan zombi benzeri hücrelerdir. Yaşlanma normal fizyolojide bazı önemli roller oynasa da, hastalıkları olan birçok hastada ve yaşlı kişilerde gözlendiği gibi artan yaşlanma zararlıdır çünkü yaşlanan hücreler büyük miktarlarda proinflamatuar moleküller salgılar ve yaşa bağlı birçok hastalığa katkıda bulunur.
5) Düzensiz besin algılama Hücreler, diyetteki besin bolluğuna farklı yollarla yanıt verir. Besin algılaması düzenlenmemiş olduğunda, hücreler besinlere iyi yanıt vermez ve bu da insülin duyarsızlığı gibi durumlara yol açabilir.
Vücut doğal olarak NAD üretir; fakat koenzimin genel seviyeleri zamanla azalır, bu da yaşa bağlı patolojilere yol açan hücresel değişikliklere yol açar. NAD seviyesi yeterliyse DNA hasardan korunmuş olur.
Travma sonrası stres
Kaygı
Depresyon
Çeşitli nedenlerle oluşan beyin hasarı
Alzheimer
Parkinson
Kanser
Nörodejeneratif hastalıklar (ALS, beyin hücre kayıpları…vs gibi)
Alkol ve uyuşturucu madde kullanmak
Yaşlanma …vs
Yukarıda sayılan nedenlerle doğal NAD miktarını azalır. Bu durumda vücudumuz yeterince enerji üretemez ve hastalıklar ve NAD eksikliği hücreleri tahrip etmeye başlar.
Size bir telefon kadar yakınız!
Uzman çalışanımız, ister evinizde ister ofisinizde veya siz nerede derseniz günün her saati size ulaşır. Sadece bize telefon etmeniz yeterli. Deneyimli laboratuvarlarımızda testiniz yapılır.
Daha sonra sonuç raporu cep telefonuna veya mail adresinize gönderilir.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.